Monday, July 6, 2015

Jika Anda Letakkan Ais Di Titik Tengkuk Ini, Perkara Luar Biasa Akan Berlaku!


Anda mungkin sukar untuk mempercayainya dan mungkin anda bertanggapan satu kerja gila. Gila atau tidak, anda harus mencubanya dahulu.

Apakah faedah jika anda melakukan apa yang akan di perkatakan ini? Ia akan membuatkan anda kelihatan lebih muda dan berasa bertenaga dalam kehidupan sepanjang harian anda.

Apa yang anda perlukan?
Hanya sebuah kiub ais, kain/tuala dan sedikit masa anda!

Bagaimana cara melakukannya? 

Terdapat satu titik pada pangkal leher yang dikenali sebagai Feng Fu di belakang leher anda (seperti gambar di atas), titik tekanan Feng Fu didapati pada pangkal tengkorak di bawah dan di bahagian atas leher. Jika anda meletakkan ais di atasnya, badan mula mendapat nafas baru dan anda akan mendapati diri anda lebih sihat, ceria dan penuh tenaga.

Kaedahnya adalah:-
Dalam keadaan perut anda kosong .. sebaiknya sebelym makan....letakkan satu kiub ais di titik Feng Fu dan tahan selama 20 minit dan biarkan ketus ais tersebut dengan pembalut, selendang atau Balut

Lakukan ini secara kerap dengan rehat 2-3 hari dan lakukannya pada waktu pagi dengan perut kosong dan malam sebelum tidur. Selepas 30-40 saat, anda akan merasa sedikit haba yang datang ke titik. Di hari pertama, anda akan mempunyai perasaan keghairahan kerana pengeluaran Endorfin.

Faedah yang anda akan perolehi dari perkara ini adalah:
-Meningkatkan kualiti tidur
-Meningkatkan mood
-Menyembuhkan sistem penghadaman
-Melegakan selsema
-Melegakan sakit kepala, toothaches dan sakit

-Menyelesaikan Penyakit-penyakit pernafasan
-Mengubati Penyakit kardiovaskular
-Menyelesaikan Isu-isu Tiroid

-Kitaran haid yang sempurna
-Kesihatan mental yang baik


Sumber 

No comments: